AQURAAT
Nauwkeurig advies
voor al uw water
kwaliteitsvragen
Legionella
Overal waar waternevel ingeademd kan
worden, bestaat een risico van
Legionellabesmetting.
AQURAAT helpt bij het beheersen van Legionella.
Waterkwaliteit
Voor elke toepassing van water is met gerichte analyses vast te stellen hoe geschikt het water is. AQURAAT helpt bij het vaststellen van de relevante parameters en verzorgt het onderzoek.
cursussen
Normaliter delen wij onze kennis middels via seminars, lezingen en ronde tafel gesprekken. Nu dit door het #Covid-19 virus vrijwel niet meer mogelijk was, hebben wij onze kennis over Water als energiedrager, Legionella beheersing in de praktijk en Voedingswater in de Glastuinbouw vertaald naar een reeks van drie online cursussen. Deze cursussen zijn allen te volgen op eigen tempo.
Optimaliseer Uw Waterkwaliteit
Water zit vol met opgeloste en niet opgeloste bestands delen. Deze bestands delen bepalen samen met de omstandigheden of het water de juiste kwaliteit heeft voor uw toepassing. Wij kunnen u helpen met het bepalen of uw water geschikt is voor uw toepassingen of hoe de benodigde kwaliteit bereikt kan worden.
Precisie
in Water
kwaliteit
Cursussen voor Grondige Wateranalyse en optimalisatie
Legionella
Onze cursus Legionella beheersing in de praktijk is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het beheer van Legionella in waterinstallaties, zoals installatiebeheerders, installateurs, loodgieters, facility managers en
ARBO-coördinatoren. De cursus, waarvoor geen specifieke voorkennis vereist is, wordt gegeven in ons filiaal te Asperen (aanmelden voor beschikbare data) of intern op uw bedrijfslocatie (minimaal 5 personen).
Online cursus
Normaal gesproken delen wij onze kennis via seminars, lezingen en ronde tafelgesprekken. Door het #Covid-19 virus hebben we dit aangepast en onze expertise over Water als energiedrager, Legionella beheersing in de praktijk, en Voedingswater in de Glastuinbouw omgezet naar drie online cursussen die op eigen tempo gevolgd kunnen worden.
Arrangementen
Onze cursussen duren gemiddeld één werkdag en worden gegeven op onze locatie 'de Schildkamp,' waar u ook teambuilding-activiteiten of bedrijfsuitjes kunt toevoegen, van dineren na afloop van de cursus tot overnachten met sport- en spelelementen. Bekijk snel onze arrangementen voor alle mogelijkheden, inclusief de optie voor een borrel.
Koel- en verwarmingsinstallaties
De samenstelling van het water in bijvoorbeeld CV- of koelinstallaties is indicatief voor vervuilingsmechanismen die in die installaties plaatsvinden (corrosie, (kalk-)afzetting en biofouling). Aquraat combineert een opname ter plaatse met een monstername voor laboratoriumonderzoek.
De bevindingen worden samengevat in een meetrapportage met een advies gericht op het beheersen van de vervuilingsmechanismen.
Zuurstof meten
Zuurstof meten we ter plaatse. Hiervoor hebben we monsterpunten nodig op de (retour-)leidingen. Belangrijk is dat er geen valse lucht kan worden aangezogen tijdens de metingen. Naast de chemische parameters (pH, EC, hardheid, chloride, ijzer, etc.) kunnen we optioneel ook microbiologische analyses uitvoeren.
Gangbaar is daarbij het kiemgetal, maar we kunnen ook de bacteriesoorten nader bepalen met BART-analyses.
Oppervlaktewater
De kwaliteit van oppervlaktewater staat in relatie tot de functie van het waterlichaam. De eisen die gesteld worden aan de samenstelling van het water zijn dus afhankelijk van de functie. Zwemwater wordt bijvoorbeeld doorgaans gecontroleerd op ziekteverwekkende bacteriën en op blauwalgen. Wanneer hierbij verhogingen worden geconstateerd is het kwaad echter al geschied. Aquraat legt daarom bij het onderzoek het accent op de chemisch-fysische samenstelling van het water.
Hiermee kunnen ongewenste invloeden op de waterkwaliteit eerder worden vastgesteld en kunnen gericht maatregelen worden geadviseerd.
Water in glastuinbouw
Het voedingswater wordt in glastuinbouwbedrijven met veel zorg bereid op basis van een uitgebalanceerd recept. Aquraat helpt met het behoud van de kwaliteit van het voedingswater in de installatie tot bij de planten (en terug). Hiervoor wordt door onze specialisten de watergeefinstallatie doorgelicht. Hierbij wordt alles waardoor of waarlangs het water stroomt, vanaf de waterbron tot aan het retourwater, beoordeeld op aanwezigheid van ongewenste processen die de kwaliteit van het water beïnvloeden. Hierbij kan gedacht worden aan biologische processen en sedimentatie van meststoffen. Op basis van de resultaten kan de samenstelling van het voedingswater tot in het wortelmilieu geoptimaliseerd worden.
Uw planten worden voorzien van de best mogelijke kwaliteit voedingswater wat de groei en de weerbaarheid ten goede komt.